Degi ter Haar


Op een berg in Albanië

 

 

Fietstocht rond de Middellandse Zee

Op 1 september 1996 vertrokken de gebroeders Just en Allard Kalverkamp en ik uit Amsterdam voor een fietstocht rond de Middellandse Zee. Wij fietsten door de volgende landen en steden:

België, Frankrijk, Italië (Rome), Kroatië (Split en Dubrovnik), Bosnië (Sarajevo), Albanië (Tirana), Macedonië, Griekenland (Thessaloniki), Turkije (Istanbul en Ankara), Syrië (Damascus), Jordanië en Israël (Jeruzalem) en Egypte (Caïro). Vandaar uit namen we het vliegtuig naar Marokko (Casablanca) en fietsten via de steden Meknes en Ceuta, naar Spanje (Madrid), Frankrijk (Parijs) en België om op 17 maart 1997 na ruim 10.000 km weer terug te keren in Amsterdam.

De reisverslagen
Hier vindt u de ruwe versies van onze reisverslagen. Niet gecorrigeerd en ook niet altijd even politiek correct. Toch tonen wij graag de verslagen in hun originele vorm, om een goed beeld te schetsen hoe wij destijds dachten over de landen en culturen waar wij doorheen fietsten. Het is echter niet zo dat wij nu, tien jaar ouder en wijzer, er nog altijd precies hetzelfde over denken.

1. Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk
2. Italië. Kroatië, Bosnië, Albanië en Macedonië
3. Griekenland en Turkijë
4. Syrië, Jordanië, Palestijns gebied en Israël
5. Egypte en Marokko
6. Spanje, Frankrijk, België en Nederland (mist nog)

De foto's
Het is de bedoeling dat u hier in de toekomst alle foto's van onze fietstocht vindt, inclusief beschrijving. Maar nu alvast een selectie, op chronologische volgorde, nog zonder beschrijving.

Klik hier voor de foto's

Bij de Turks-Syrische grens
 
 
 
     
 
Home

Mijn geschiedenis

- school

- studie

- fietstocht

- mijn bedrijf

- huwelijksfeest

 

 

Mijn werk

- politiek

- schrijven

 

Mijn ideeën

- artikelen

- pers

- boekenlijst

 

Contact

 

 
This site is © Copyright Degi ter Haar 2006-2007, All Rights Reserved.
Web templates