Degi ter Haar

Samen met Shanta Singh en de duo's Melle Bijlsman (links)
en Hans Dijksman (rechts) in de raadszaal

 

 

Mijn politieke loopbaan tot nu toe

 

Anderhalf jaar geleden ben ik mij actief gaan bezighouden met politiek. Ik kwam Hans van Mierlo tegen als klant van mijn bedrijf PC Rider. Hij overtuigde mij om actief te worden binnen D66.

Al snel was ik penningmeester van de Amsterdamse D66-afdeling. Dat ben ik nu nog steeds. Ik solliciteerde daarnaast voor de functie van beleidsmedewerker voor de D66 Tweede Kamerfractie. Ik werd aangenomen en werkte enkele maanden voor Lousewies van der Laan en Boris van der Ham.

Intussen was ik ook lijsttrekker geworden voor de deelraad van het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes. Ik ben actief campagne gaan voeren, zowel in De Baarsjes als voor de campagne van de afdeling Amsterdam. Daarnaast was ik ook bezig met de verkoop van mijn bedrijf. Dit alles bij elkaar nam veel - te veel - tijd in beslag. Ik heb daarom aan het eind van mijn proeftijd bij de Tweede Kamerfractie aangegeven dat ik die baan zou opgeven. Ik wilde me richten op de locale politiek, omdat ik deze "praktijklessen" voor mezelf als een betere leerschool beschouwde dan mijn ondersteunende werk in de Kamer. En daarnaast wilde ik tijd reserveren om een boek te schrijven.

De deelraadsverkiezingen verliepen zeer succesvol, we haalden bijna 9% van de stemmen. Daardoor kwamen we met twee zetels in een deelraad van zeventien. De andere partijen zijn de PvdA (8), GroenLinks (4) en de VVD (3). Ik ben fractievoorzitter geworden.

Ondanks dat we in de oppositie zitten zijn we tot nu toe zeer succesvol geweest in de raad. Er zijn reeds meerdere moties van onze hand aangenomen. En met onze acties haalden we reeds meerdere keren het Parool. Zie verder de website www.d66amsterdambaarsjes.nl

Onlangs heb ik mij gekandideerd voor de D66-lijst van de Tweede Kamer. Ik doe dit om de partij te steunen, omdat ik vind dat D66 juist nu heel hard nodig is.

Lees hier meer over mijn kandidatuur

Lees hier mijn weblog

 
Home

Mijn geschiedenis

- school

- studie

- fietstocht

- mijn bedrijf

- huwelijksfeest

 

 

Mijn werk

- politiek

- schrijven

 

Mijn ideeën

- artikelen

- pers

- boekenlijst

 

Contact

 

 
This site is © Copyright Degi ter Haar 2006-2007, All Rights Reserved.
Web templates