Degi ter Haar
 

Mijn studiejaren

 

Direct na mijn VWO-examen in 1993 ben ik gaan studeren aan de universiteit in Leiden. Ik begon met de propedeuse Rechten. Deze haalde ik niet in één keer, ik was immers erg bezig met het studentenleven.

Ik werd lid van LSV Minerva en had het daar druk met mijn jaarclub Tonka en de oprichting van het wereldbeschouwlijke dispuut Venster. Na het behalen van mijn propedeuse koos ik voor de richting Internationaal Recht. Maar intussen was ik ook begonnen met de organisatie van mijn fietstocht rond de Middellandse Zee. Na terugkomst van dit avontuur verhuisde ik naar Amsterdam, maar ik maakte mijn studie in Leiden af.

Ik was actief aan de faculteit der Rechtsgeleerdheid. Zo organiseerde ik twee reizen voor het Volkenrechtelijk dispuut professor Mr B.M. Telders, één naar Rusland, Estland en Letland en een tweede naar Oostenrijk, Kroatië en Bosnië. Daarnaast organiseerde ik voor het Europa Instituut vier keer de RIO (Recht der Internationale Organisaties)-reis. Deze ging langs de internationale organisaties in Straatsburg, Luxemburg en Brussel. Ook was ik bestuurslid van het departement Publiekrecht. Ik was dus altijd wel ergens voor aan het werk, waardoor mijn studie niet al te snel ging. In 2002 ben ik uiteindelijk afgestudeerd. Mijn scriptie ging over de liberalisering van het EU-landbouwbeleid.

 

LSV Minerva

Vriendenclub "De Vijf Pijlen"

Jaarclub Tonka

Home

Mijn geschiedenis

- school

- studie

- fietstocht

- mijn bedrijf

- huwelijksfeest

 

 

Mijn werk

- politiek

- schrijven

 

Mijn ideeën

- artikelen

- pers

- boekenlijst

 

Contact

 

 
This site is © Copyright Degi ter Haar 2006-2007, All Rights Reserved.
Web templates